CPO HAVENHUIS DEVENTER

Het Havenkwartier is een zelfbouwbuurt voor particuliere woningbouw. Een hoekperceel was weinig populair omdat het realiseren van individuele stadswoningen lastig bleek. De hoekkavel vroeg om een slimme aanpak. Hollands Huis nam het initiatief en ontwikkelde het concept voor een collectief plan. Vier particuliere kavels hebben we samengevoegd tot 1 collectief particulier project. Door de collectieve aanpak kan de breedte van het kavel optimaal worden toegekend aan de verschillende individuele woningen die zo om elkaar heen draaien dat elke woning evenveel kwaliteit heeft. Elke woning is grondgebonden, heeft een woonlaag van 8m breed én heeft een verdieping voor een weids uitzicht over de stad. “ Met de modulaire opbouw en opties als balkons, erkers, loggia’s, een extra verdieping en een vrij-indeelbare plattegrond maakten toekomstige bewoners [Vereniging Havenhuis] hun woning ‘eigen’. De individualiteit en herkenbaarheid is niet alleen binnen voelbaar maar ook buiten zichtbaar. Het concept met de basiselementen maken dat het plan mee kan bewegen met de wisselingen binnen een collectief.

Het project is opgeleverd, bekijk de bouw!
Binnenkijken? Bekijk hoe enthousiast de bewoners het ontwerp voor de woningen uitleggen in de film gemaakt door De Stentor.
Het havenhuis is genomineerd voor architectenweb Woongebouw van het Jaar 2020 en winnaar van de Deventer Architectuurprijs 2022.

VT wonen najaar 2021

Havenhuis woning_04 woonkeuken

Havenhuis woning_03 woonkamer

Havenhuis woning_01 woonkamer

Havenhuis woning_02 woonkamer

Bouwwereld september 2020


opdrachtgever Vereniging Havenhuis [olv De Regie bv Amsterdam]
initiatief Hollands Huis
lokatie Havenkwartier Deventer
jaar 2012 start initiatief en concept | 2015 oprichting Vereniging Havenhuis
programma 526m2 bvo
status opgeleverd 2019
projectarchitect Angela Holterman
ontwerpteam Angela Holterman, Atalja Willemen, Derko-Jan Dollen
stedenbouwkundig plan We Love The City Rotterdam
constructeur Adviesbureau Lüning Velp
installatieadvies Coen energie comfort Deventer
aannemer Bouwbedrijf Hemeltjen Wijhe
interieur Bewoners Havenhuis
visualisatie 2d3d Service Amsterdam
fotografie Luuk Kramer Amsterdam