SCHOLEN ZONNEHOF

De opgave is om op een beperkt kavel twee scholen met beide een eigen programma en identiteit te ontwerpen. We stellen letterlijk twee scholen onder een dak voor. Beide scholen zijn georganiseerd vanuit een eigen centrale ruimte waar leerplekken omheen zijn gegroepeerd. De overdekte buitenruimte met de entrees van beide scholen vormt het hart van de scholencombinatie. De buitenruimtes en pleinen spelen een belangrijke rol in het opdelen van het gebouw in kleinere delen en brengen de schaal van het gebouw dichter bij de kinderen. Het dak van de scholen is een belangrijk architectonisch onderdeel in het ontwerp. Geen plat dak maar een landschap dat educatief kan zijn, een positieve bijdrage levert aan een goed binnenklimaat en beide scholen verbindt.

lokatie Zonnehof Duivendrecht
jaar 2012
programma ca. bvo 3200m2
status visiepresentatie meervoudige opdracht
opdrachtgever Amsterdamse Stichtingen voor Katholiek Onderwijs en Stichting Openbaar Onderwijs Primair
bouwmanagement ABC Management Groep B.V.
architect Angela Holterman i.s.m. John Bosch (OeverZaaijer & partners)