NIEUWBOUW WOONHUIS HAVENKWARTIER DEVENTER

Nieuw leven in een oud havengebied. Onze opdrachtgevers gaan ‘wonen aan de tuin’. Midden in het stoere havengebied liggen rond een gemeenschappelijke binnentuin een aantal vrije kavels. Het ontwerp voor een van deze woningen is een weerspiegeling van de lokatie.

Een harde stoere gevel aan de straat en een natuurlijke maar wel robuuste gevel aan de tuin. Eenmaal binnen in de woning openen de ruimtes zich naar de tuin op het zuiden. Het hele huis bestaat uit een aaneenschakeling van ruimtes die wel echt als ruimtes voelen (het is geen loft woning). Vides en niveauverschillen verbinden de verschillende ruimtes. De draagconstructie, balken en (half)hoge wanden scheiden de ruimtes van elkaar.  Naarmate je hoger komt in het huis zijn de ruimtes meer prive en meer van elkaar gescheiden.

Volg hier de bouw!

 

 

lokatie Havenkwartier Deventer
jaar 2014
programma ca. bvo 200m2
status opgeleverd november 2014
opdrachtgever particulier
architect Angela Holterman i.s.m. Derko-Jan Dollen
constructeur Heupro Enter
aannemer Aannemingsbedrijf Journee-Dokman Broekland
calculatie Calculatiebureau Journee Broekland
fotografie Jansje Klazinga Amsterdam
 Luuk Kramer Amsterdam