HERBESTEMMING BP-STATION AMSTERDAM

Tankstations zijn herkenbaar en karakteristiek, een grote luifel met een servicegebouw. Vaak tegenover elkaar gelegen aan een doorgaande weg. Door het verdiept aanleggen van de Nieuwe Leeuwarderweg is de zichtrelatie tussen de beide BP-stations vergroot en worden het paviljoens met een overdekt plein in het nieuwe Noorderpark. Een dynamische plek die door de hel verlichte luifel ook ‘s’avonds niet te missen is. Een ideale plek voor een skatepark. Het verdiepte skatepark onder de luifel met het voormalige servicegebouw als open- of gesloten kiosk (kluisjes, toiletten, verhuur) wordt gerund door jongeren uit de buurt. De sociale betrokkenheid van de jeugd moet voorkomen dat de plek verloedert en het openbare karakter in stand kan worden gehouden.

lokatie Nieuwe Leeuwarderweg Amsterdam
jaar 2009
programma studie herbestemming BP benzinestation
status studie
opdrachtgever eigen initiatief
architect studiofriday | Angela Holterman, Derko-Jan Dollen, Inge Brouwer