COORNHERT LYCEUM HAARLEM

Het Coornhert Lyceum is een openbare school voor voortgezet onderwijs met 1580 leerlingen. Naast het behalen van een diploma, streeft de school naar persoonlijke ontplooiing en culturele vorming. De laatste jaren heeft de school een grote ontwikkeling doorgemaakt door veranderingen binnen het onderwijs en de groei van het aantal leerlingen. Er bestond sterke behoefte het gebouw uit 1961 uit te breiden met lokalen, mediatheek, en studiehuis faciliteiten.

lokatie Haarlem
jaar 2004
programma bvo 2696m2
status gebouwd
opdrachtgever OVO Haarlem
architect Atelier Zeinstra van der Pol | Angela Holterman
ontwerpteam Liesbeth van der Pol, Angela Holterman, Jan Jaap Roeten, Michiel Hardonk,
    Pier Helder, Ellen Wolse
constructeur Valkenberg Raadgevend Ingenieursbureau Haarlem
installatie adviseur Schreudergroep IJmuiden
aannemer Luitenbouw Haarlem

Het uitbreidingsplan is aangegrepen om de toegenomen verkeersstromen te verbeteren. Tussen de oud- en nieuwbouw is een nieuwe entree, hal en gang gemaakt. Deze geeft aansluiting op de trappenhuizen, bestaande gangen het studiehuis en de nieuwe mediatheek. Het exterieur is licht en warm gemaakt door het gebruik van grote glasvlakken en houten kaders. De gevelstructuur van het bestaande gebouw is overgenomen in de nieuwbouw. Het interieur is licht gehouden met duidelijke kleuraccenten. Door de uitbreiding is een binnentuin ontstaan. De betonelementen, banken en heuvel maken van de tuin een ontmoetingsplaats op mooie dagen. Een plek om de pauze door te brengen en voor studie – en culturele activiteiten.