72 TORENWONINGEN EN BEDRIJFSRUIMTE DE HALLEN AMSTERDAM

Op het terrein van de voormalige tramremise in Amsterdam Oud West vindt een grote her ontwikkeling plaats. Een aantal gebouwen op dat terrein zijn of worden gesloopt. Voor een deel van de bebouwing is een andere bestemming gevonden. Een nieuw stadsdeelhuis, een ondergrondse werf en woningen zijn op de vrijgekomen locatie gepland.
De woongebouwen ontwerpen we als stoere blokken met een uitstraling die doet denken aan industriële gebouwen en zo samen met de monumentale hallen van de remise een gebied vormen met een geheel eigen karakter. Het blok aan de Bilderdijkkade voegt zich tegelijk op eigen wijze naar de grachtenpanden om één wand te vormen waar het stadsdeelhuis als parel in opvalt.
Bestek en tekeningen lagen klaar, vlak voor start bouw is begin 2012 besloten af te zien van realisatie. Ontzettend jammer… we hadden dit project graag samen met onze opdrachtgevers gerealiseerd. Bekijk hier de animatie.

 

lokatie De Hallen Amsterdam
jaar 2005
programma 72 woningen + 200m2 bedrijfsruimte
status bouwvoorbereiding
opdrachtgever Woningstichting Rochdale
stedenbouwkundig plan Edwards Stadsontwerp
architect Angela Holterman
ontwerpteam Angela Holterman, Suzanne Ellis, Raymond Haworth, Monique Hutschemakers
constructeur Pieters Bouwtechniek Utrecht
installatieadvies Technical Management Rijswijk
bouwfysisch advies DGMR Den Haag
impressies Floris Visualisaties Leiden | Yucon Amsterdam