NIEUWE LIJNEN IN OUDE OMGEVING EDAM

Met een minimale uitbreiding gepuzzeld tussen de bestaande buurwoningen verandert dit kleine woonhuis in het centrum van Edam in een ware familiewoning. Doordat het buurpand om het hoofdgebouw grijpt komt de uitbouw a-symmetrisch tegen het symmetrisch opgezette pandje. Met de a-symmetrische shed sluit de uitbouw aan één zijde aan op de bestaande daklijn zonder dat de uitbouw enorm hoog wordt en het zicht op het hoofdgebouw wegneemt. Door het schuiven met bestaande vloerniveaus, is een extra woonlaag gerealiseerd. Optimaal ruimtegebruik op een minimale voetprint.

lokatie Hoogstraat Edam
jaar 2017
programma uitbreiding bvo 26m2
status opgeleverd 2018
opdrachtgever particulier
architect Angela Holterman i.s.m. b-ing
bouwkundige uitwerking EWP ingenieurs Kwadijk