WEIDS WONEN IN HET WATER

Aan het eind van het dorp en aan drie zijden omgeven door een oer-Hollands landschap vraagt om een weids contact met deze geweldige omgeving. De grens tussen binnen en buiten vervaagd door de grote puien. Aan de straat- en waterzijde wordt door middel van grote houten lamellen privacy geboden in verband met voorbijgangers te land of te water. Het verblijven wordt op verschillende manieren ervaren. Vanuit de verdiepte begane grond kijkend naar voorbij drijvende zwanen of op de verdieping genietend van de vergezichten.

lokatie Knollendammervaart Oostknollendam
jaar 2018
programma ca. bvo 210m2
status in aanbouw
opdrachtgever particulier
architect Angela Holterman
constructeur Bartels en Vedder Bunschoten
bouwkundige uitwerking Bartels en Vedder Bunschoten
aannemer diverse onderaannemers o.l.v. Erwin Royen
styling en interieur Leonora Nieuwenhuizen