ATELIERWONING HAVENKWARTIER OPGELEVERD

De atelierwoning staat als een huis! Een robuuste beëindiging van een reeks atelierwoningen of een markant begin van een gevarieerde woon-en werkomgeving. Zorgvuldig gekozen metselwerk is heel praktisch toegepast. Het open metselwerk functioneert als privacy-scherm maar laat ook licht binnen. De baksteen vlakken verwijzen naar het industriële verleden van het Havenkwartier. Alleen de buitenruimtes hebben een meer natuurlijke en vriendelijke houten gevel.

Supervisor Havenkwartier: ‘de materialisering geeft het woonhuis een heel eigen karakter. De architectuur oogt op het eerste gezicht tamelijk basic, maar bij nadere beschouwing ontvouwt zich een unieke wereld van texturen’.


lokatie Havenkwartier Deventer
jaar 2015
programma ca. bvo 250m2
status opgeleverd najaar 2018
opdrachtgever particulier
architect Angela Holterman
constructeur Heupro Enter
aannemer Mensink bouwbedrijf Broekland