DUURZAME DRIJVENDE WONINGEN SCHOONSCHIP

Schoonschip is de meest duurzame drijvende wijk van Europa. Het collectief definieert een nieuwe standaard voor duurzame stadsontwikkeling. Hollands Zicht werkte met 3 huishoudens aan hun energieneutrale droomwoning op het water. Een geïntegreerd proces waarbij het inpassen van de benodigde techniek samen optrekt met een zo duurzaam mogelijk bouwkundige opzet. Aandacht voor oriëntatie en afmeting van de ramen, overstekken en terugliggende gevels bij zongeoriënteerde glaspartijen, is leidend geweest bij de opzet en uitwerking van de woningen.

De woningen voor de 3 huishoudens zijn gerealiseerd. Bekijk bouw, sleep en invaren!

Twee op één bak:

Enkele bak:

opdrachtgever particulier
lokatie Van Hasseltkanaal Amsterdam
jaar 2015-2019
programma 375m2 bvo [3 woningen]
status opgeleverd
team Angela Holterman ism Derko-Jan Dollen
concept| stedenbouw| supervisie space & matter Amsterdam

masterplan duurzaamheid Metabolic Amsterdam
constructeur Bartels en Vedder Bunschoten-Spakenburg
aannemer Balance d’Eau bv Meerkerk