over Hollands Zicht

 

Karakter moet groeien 

Met een frisse blik en een gedegen aanpak gaan we elke uitdaging aan. Mooie en goede projecten maken waarbij de inventarisatie van en controle op de wensen, eisen, het beschikbare budget, de planning van de opdrachtgever en de communicatie met opdrachtgever en adviseurs een belangrijke rol spelen.

We gaan voor de Hollandse aanpak. Duurzaam, toekomstbestendig, betaalbaar.
Duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met energieneutraal en duurzame materialen. Duurzaamheid is ook flexibiliteit. Een huis of gebouw dat in staat is zich aan te kunnen passen aan alle veranderende woon- en gebruikswensen. Hoe kan de architectuur van het huis, een gebouw en de omgeving worden opgenomen in de spontaniteit van het leven?
We maken samen een optimaal ontwerp. Pas na de oplevering, zodra er wordt gewoond, geleefd, gespeeld en gewerkt, komen de woning, het gebouw en de omgeving tot leven. Wij trekken ons terug zonder angst voor de toekomstige ontwikkelingen. Time-based-architecture, architectuur die de factor tijd nodig heeft om haar kwaliteiten te tonen. Dat maakt architectuur interessant, duurzaam én eigen.

De kracht zit in spontane creatie, de regie in gezamenlijke ambities.
Karakter bouw je niet in een dag, karakter moet groeien.

 

Goede samenwerking en communicatie schept duidelijkheid en heldere verwachtingen

We staan voor een voor eenieder open proces waarin gehoor wordt gegeven aan alle verschillende belangen en iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen rol. Zo komen we tot rijke plannen die breed gedragen worden.

We zijn er van overtuigd dat een goede samenwerking zichtbaar is in het eindresultaat. Luisteren naar de wensen van zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker. Meedenken met de constructeur en andere adviseurs. Goede afspraken met aannemer. Continuïteit van start tot en met realisatie binnen ons eigen team hoort daarbij: één vast team van Hollands Zicht begeleidt het hele proces.

We werken graag met maquettes en in samenwerking met verschillende (BIM-)uitwerkbureaus maken we alle fases het ontwerp inzichtelijk, zodat alle betrokkenen, van adviseurs tot eindgebruikers, het gebouw kunnen dromen: ‘dit is ons project’.