CPO HAVENHUIS DEVENTER

Het Havenkwartier is een zelfbouwbuurt voor particuliere woningbouw. Een hoekperceel was weinig populair omdat het realiseren van individuele stadswoningen lastig bleek. De hoekkavel vroeg om een slimme aanpak. Hollands Huis nam het initiatief en ontwikkelde het concept voor een collectief plan. Vier particuliere kavels hebben we samengevoegd tot 1 collectief particulier project. Door de collectieve aanpak kan de breedte van het kavel optimaal worden toegekend aan de verschillende individuele woningen die zo om elkaar heen draaien dat elke woning evenveel kwaliteit heeft. Elke woning is grondgebonden, heeft een woonlaag van 8m breed én heeft een verdieping voor een weids uitzicht over de stad. “ Met de modulaire opbouw en opties als balkons, erkers, loggia’s, een extra verdieping en een vrij-indeelbare plattegrond maakten toekomstige bewoners [Vereniging Havenhuis] hun woning ‘eigen’. De individualiteit en herkenbaarheid is niet alleen binnen voelbaar maar ook buiten zichtbaar. Het concept met de basiselementen maken dat het plan mee kan bewegen met de wisselingen binnen een collectief.

Het project is opgeleverd, bekijk de bouw!
Voor meer informatie kijk op www.wil je met me bouwen.eu?

 

Havenhuis woning_04 woonkeuken

Havenhuis woning_03 woonkamer

Havenhuis woning_01 woonkamer

Havenhuis woning_02 woonkamer


opdrachtgever Vereniging Havenhuis [olv De Regie bv Amsterdam]
initiatief Hollands Huis
lokatie Havenkwartier Deventer
jaar 2012 start initiatief en concept | 2015 oprichting Vereniging Havenhuis
programma 526m2 bvo
status opgeleverd 2019
projectarchitect Angela Holterman
ontwerpteam Angela Holterman, Atalja Willemen, Derko-Jan Dollen
constructeur Adviesbureau Lüning Velp
installatieadvies Coen energie comfort Deventer
aannemer Bouwbedrijf Hemeltjen Wijhe
interieur Bewoners Havenhuis
visualisatie 2d3d Service Amsterdam
fotografie Luuk Kramer Amsterdam